• TON_IK_8411_720px
  • TON_IK_8450_720px
  • TON_IK_8473_720px
  • TON_IK_combi_01_720px
  • TON_IK_combi_02_720px

In opdracht van Stichting Tong Tong ontwierp Making Waves een tentoonstelling over het ontstaan en de geschiedenis van de Indische keuken (van 25 mei t/m 5 juni jl. te bezichtigen op de Tong Tong Fair te Den Haag). De expositie behandelt invloeden, ingrediënten, kookgerei, recepten, gebruiken en gewoonten van ’s werelds eerste fusion-keuken.
Basiskleuren zijn blauw-wit, refererend aan Indisch blauw en aan Chinees en Delfts aardewerk. In het hart van de expositie bevindt zich een lange tafel waaraan mensen kunnen zitten om tijdens speciale spreekuren hun kookvragen te stellen aan experts van de Indische keuken. Verder kunnen bezoekers er een enquête invullen met betrekking tot hun eigen Indische eet- en kookgewoonten .

Door de inzet van heldere infographics, geurige ingrediënten (o.a. een heuse kruidentuin) en tastbare gebruiksvoorwerpen – en heel veel mooie foto’s van Harold Pereira – werd de drukbezochte tentoonstelling een groot succes bij een breed publiek.

Opdrachtgever: Stichting Tong Tong Werkzaamheden: ontwerp & realisatie Samenwerking: M-space en Leontine Lieffering Fotografie: Harold Pereira Productie: Vegron